Verslag voortgang bouw Sanitairgebouw

Na een aantal weken van voorbereiding voor de bouw van het sanitairgebouw is er afgelopen week een start gemaakt met de werkzaamheden hiervoor.

Onderstaand een fotoverslag van de werkzaamheden.


Omdat al het aanwezige water bestaat uit opgeslagen regenwater en dit in de droge tijd beperkt aanwezig is moest er van tevoren goed uitgezocht en berekend worden hoeveel toiletten er geplaatst konden worden met de aanwezige watervoorraad en hoe dit zo duurzaam mogelijk vorm gegeven kon worden.

Gelukkig kon dit al in Nederland met deskundigen worden besproken en is de tijd in Ghana voornamelijk besteed aan de indeling , het aanbesteden van de werkzaamheden en het uitzoeken van het materiaal en begeleiden van het proces.

Al met al genoeg te regelen en onderstaan een overzicht van de bouwwerkzaamheden van de afgelopen week.

 

Het sanitairgebouw komt links aan de zijkant van het live now terrein en zal gaan dienen als gelegenheid voor de 300 tot 500 leerlingen van de nieuw te bouwen 4 schoolgebouwen die eind dit jaar in het midden van het terrein gebouwd gaan worden.

Hier is al een wateropslag aanwezig van het regenwater afkomstig van het dak van de woning daarachter waar wij nu in verblijven.

Voordat er gebouwd kan worden dient er eerst een betonvloer gelegd te worden op de aanwezige wateropslag die hiervoor volledig leeggepompt moest worden en tijdelijk in de grote opslag aan de andere kant van het terrein is ondergebracht.





Ondertussen wordt het al het materiaal voor de vloerconstructie gebracht deze wordt gestut met bamboehout , al met al een komen en gaan van leveranciers.



Vervolgens kunnen de timmermannen aan de slag met het maken van de bekisting op de wateropslag.



nadat deze gereed is gaat de ijzervlechter aan het werk.

Vrijdagmorgen zal het beton gestort gaan worden , vroeg in de morgen melden zich nog snel de loodgieter en electriciën voor wat buizen te leggen en staan er zeker 12 mensen klaar om het beton te gaan storten !




Na een dag hard werken in de brandende zon is het resultaat daar de vloer ligt !


Nu moet het beton uitharden waarna de start van de bouw van de wanden voortgezet kan worden.
                               Zodra er weer nieuws is volgt er weer een verslag !

Groetjes uit Ghana van ons allemaal 


















Reacties

Populaire posts van deze blog

Wij gaan naar Ghana!